Daiquiri

Deze klassieker ontstond in 1898 en het verhaal is net zo verfrissend als de smaak. Op zoek naar een verkoelend drankje tegen de tropische hitte mengt een mijningenieur uit de Cubaanse stad Daiquirí BACARDÍ Superior rum met suiker, limoen en ijs. Binnen de kortste keren werd deze hit opgepikt door de beste barmannen van Havana.

Benodigdheden:
• Martiniglas
• Schenkdop/Barmaatje
• Shaker
• IJs
• Strainer
• Citruspers

Ingrediënten:
• 60 ml Bacardi Superior rum
• 30 ml vers limoensap
• 2 theelepels suiker

Bereidingswijze:
Doe suiker en verse limoensap in een cocktailshaker en roer tot de suiker is opgelost. Voeg BACARDÍ Superior rum toe en vul de shaker voor de helft met ijsblokjes en de andere helft met geschaafd ijs. Doe het deksel op de shaker en schud stevig tot het drankje is gekoeld. Zeef in een gekoeld cocktailglas.

By | 2017-03-23T09:21:01+00:00 februari 24th, 2017|Classics, Cocktails, Rumcocktails|0 Comments