Pina Colada

De originele Cubaanse Piña Colada is een zachte cocktail die het beste smaakt wanneer het bereid is met verse ananas en kokoswater. Zo blijft deze cocktail dicht bij zijn geschiedenis, die teruggaat tot 1922.

Benodigdheden:

  • Longdrinkglas
  • Shaker
  • Schenkdop/barmaatje
  • IJs
  • Crushed ice
  • Mudler

Ingrediënten:

  • 30 ml BACARDI Superior rum
  • 30 ml Malibu cocosrum
  • 30 ml verse kokosmelk
  • 30 ml verse ananassap
  • 3-4 stukjes verse ananas
  • 2 theelepels fijne kristalsuiker
  • schijfje ananas en ananasblad

Bereidingswijze:

Doe de stukjes ananas in een cocktailshaker en muddle ze lichtjes. Giet vervolgens het ananassap en kokosmelk erbij en roer tot de suiker is opgelost. Voeg de BACARDÍ rum toe. Schake de cocktail met ijs. Stain in een cocktail glas met crushed ijs. Garneer met een schijfje ananas en ananasblad.

By | 2017-03-23T09:42:07+00:00 februari 24th, 2017|Cocktails, Rumcocktails|0 Comments