Bacardi Mojito

Deze frisse mint cocktail is afkomstig uit Cuba. De Moijto is gebasseerd op rum en limoensap.
Tijdens de onafhankelijk strijd in de geschiedenis van Cuba is de Bacardi rum beinvloed met Noord-Amerikaanse gewoontes om het te mixen. Zo is met de mogelijke ingrediënten die voorradig waren de Moijto ontstaan

Benodigdheden:
• Mojitoglas
• Muddler
• Barspoon
• Schenkdop/barmaatje
• Crushed ice
• Rietjes

Ingrediënten:
• 50 ml rum (Bacardi superior)
• 10 ml rietsuiker/suiker(siroop)
• Sodawater
• 5 partjes limoen
• 8 munt blaadjes

Bereidingswijze:
Snij een limoen in 8 partjes en stop ze vervolgens in het glas (Houd er 1 over voor de garnering). Schenk de suikersiroop in het glas. Muddle 5 keer zodat dat de limoen zijn sap los laat. Vul het glas voor de helft met crushed ijs en schenk de Bacardi erop. Doe de munt blaadjes in het glas en roer het goed zodat alles gemixt is. Vul het glas tot de rand met ijs en top de Mojito af met sodawater.
Garneer het glas met een topje munt, partje limoen en twee rietjes.

By | 2017-03-13T17:04:08+00:00 februari 22nd, 2017|Cocktails, Rumcocktails|0 Comments